Fakta – Handfat

Fakta Handfat

Form och utseende

Samtliga utav Solitaire Design´s handfat har drejats och formats helt med handkraft. Inga formar har använts, detta innebär att varje handfat är helt unikt och avvikelser från bilderna kan förekomma, i både färg, mönster och form. Skillnader kan också finnas i handfatets ytskikt. Leran som används är Kaolinlera, en mycket mineralhaltig lera vilket visar sig genom att handfaten kan ha mörkare prickar likt dem man kan se på äldre kinesiskt stengods.

Tekniken som använts vid framtagning av de olika mönstrerna varierar mellan över- och underglaserat och  flertalet av våra modeller är handmålade.

Material

Solitaire Design´s handfat är i porslin och samtliga är framställda av kaolinlera.

Installation

Handfaten är enkla att installera och de monteras direkt på bänkskivan. Samtliga handfat är utan bräddavlopp, avloppshålet är ca 4,5 cm i diameter (europeisk standard). Kontakta ditt byggvaruhus eller VVS installatör vid installation för att säkerställa att du använder rätt bottenventil som passar ditt handfat och bänkskiva.
Rekommenderad monteringshöjd 72-75cm.

Skötselråd

Använd milda rengöringsmedel utan slipmedel vid rengöring av handfatet. Undvik hårda och skarpa föremål samt torka torrt med mjuk trasa efter användning, då har du möjlighet att njuta länge av ditt handfat.